1837_John Foxe – ‘The acts and monuments of John Foxe’

Султанот Мехмед I Челеби охрабрен од негрижата на европските принцови, и поради неслогата помеѓу Грците и другите нации околу нив, долго им штетел  на Бугарите, Србите, и Македонците, дури и за времето на Зигизмунд (моќен полски крал).

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *