1904.07.14_The Princeton Union, Minnesota

Извештај за печатот од британскиот конзул во Отоманска Турција дека бил делотоворен заштитник  „неверниците“ (гиаури) – Ерменци, Бугари, Македонци и Евреи – при поплаките кога ќе се најделе во тешкотии.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *