1908.12.25_Davis County Clipper – Four Celebrations of New Year’s Day

Американски весник известува за Православна Нова година која истовремено ја славеле: Грците, Русите, Србите, Бугарите и МАКЕДОНЦИТЕ. Со оглед на годината Грците и Бугарите тогаш сѐ уште славеле по стар јулијански календарски стил.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *