1939.04.24 « 1945+_Кралство Грција, обвинение поради зборување на македонски

Еден пренесен запис за подложноста на судска одговорност ако во Хеленската Република од грчки државјанин ПРИВАТНО се користи македонски (словенски) јазик.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *