ПАРТИИ

edinstvenamakedonija.mkrodina.org.mklevica.mkintegra.org.mkintegra.mkglaszamakedonija.mkpodem.org.mkgrom.mk
РЕАКЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ПРЕСТОЈНАТА ТЕШКА ЕКОНОМСКА КРИЗА По повод најавената економска криза, чиј обем Владата се плаши да го соопшти, а која е последица од воведувањето на самоубиствените санкции кон Руската Федерација и кои на подолг рок ќе предизвикаат ц ...
Итна оставка на Владата – на мало прехранбените производи качени за 16,5% индексот на трошоците...
Итна оставка на Владата – на мало прехранбените производи качени за 16,5% индексот на трошоците...
Месечниот статистички извештај за јули, издаден од страна на Државниот завод за статистика, нуди низа на индикатори кои кристално јасно ја отсликуваат дегенеративната економска политика на социјал-дем ...
‘‘Цар Самуил је пуно шетао и Кирил и Методиј су радили исто такве ствари!‘‘ После вчерашната официјална информација од тн Историска комисија за релативизација и распродавање на македонската историја, повеќе никој не е изненаден од тн препораки. Препораки има за заедничко исто ...
Додека ЈП Државни патишта бележи милионски профит – состојбата на патиштата останува катастрофална
Додека ЈП Државни патишта бележи милионски профит – состојбата на патиштата останува катастрофална
Согласно објавените податоци за платен данок на добивка помеѓу 30-те најпрофитабилни компании, изненадувачки или не, тука се наоѓа и ЈП Државни патишта, со профит од 24 милиони денари?!Ако се земе пре ...
Драги Ѓорѓиев и историската комисија во целосна служба на врховизмот Откако на 16.07.2022 година во Собранието на Македонија беше усвоен таканаречениот „француски предлог“, македонските интереси забрзано тргнаа да се спуштаат низ спиралата на национално обезличување.
...
Во Тетово може подобро да се живее! Кандидатите од Левица за советници на општина Тетово – Боби Илиевски, Оливера Богојеска, Костадин Томоски и Срѓан Глигориески упатија повик до сите жители на Тетово.
„Како советници на Левица ...
ДЕМАНТ: Драган Илиевски назначен за в.д. директор на Зоолошката градина во Скопје, не е член... ДЕМАНТ Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ во целост ги демантира наводните објави во дел од медиумите дека лицето Драган Илиевски назначен за в.д. директор на Зоолошката градина во Скопје, е член и ...
ПОВИК ДО ПАРЛАМЕНТАРНАТА И ВОНПАРЛАМЕНТАРНАТА ОПОЗИЦИЈА ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМСКИТЕ ОДЛУКИ! Да се биде опозиција, опозит, значи да се биде поинаков од тој што во моментов владее.А тие во моментов владеат спротивно на народната волја изразена со Референдумите од 8 Септември 1991 година и 30 С ...
ПЕТИЦИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО БРИКС+ И ЕВРОАЗИСКАТА ЕКОНОМСКА УНИЈА! Родина Македонија ќе започне петиција за зачленување на Македонија во БРИКС+ и Евроазиската Економска Унија, како одговор на понижувачките услови на ЕУ.Сакаме да потсетиме дека првиот Евроазиец кој ги ...
На седница на Централниот Одбор на ПОДЕМ, која се одржа во Кавадарци се потврдија кандидатите за членови на советите и за градоначалници.
ПОДЕМ во дел од општините на претстојните локални избори ќе ...
Честит 8-ми Септември, Денот... На сите граѓани им го честитаме “8-ми Септември” – Денот на независноста на Република Македонија!
Новогодишно обраќање на лидерот на ИНТЕГРА Нека е благословена 2021 година, нека благодатта и милоста Божја ги допре срцата на нашиот народ македонски, на сите Вас драги наши, а претстојните Божиќни празници ги израдуваат Вашите срца и души.
& ...
Прес конференција на ИНТЕГРА за Предлог Законот за попис  
Прес конференција на ИНТЕГРА за Предлог Законот за попис во собраниска процедура и Попис 2021
 
Почитувани,
Ве покануваме да ја проследите, а воедно и да известите за претстојната прес кон ...
Семинар: „Од идеја до мерливи резултати“ Семинар: „Од идеја до мерливи резултати“
 
Датум: 30 ноември 2019
Почеток: 10:00 – 15:00 ч.
Времетраење на семинарот: Еднодневен, четири презентации од 45 мин, со паузи
 
Цели:
Со реал ...
Институтот Интегра – членка на SALLUX
Институтот Интегра – членка на SALLUX
На 13 јуни 2019 година, на осмото Генерално собрание на членките на SALLUX што се одржа во Будимпешта како полноправен член беше примен и ИНТЕГРА – Институтот за вредносна и доблесна политика од Макед ...

Вчитај уште