2008+_Б.М.О.Р.К., лажен Устав

2008+_БМОРК, лажен Устав

Бугарските пропагандисти едно време започнаа упорно да убедуваат дека во првиот Устав на В.М.Р.О. не стоело В.М.Р.О. (Внатрешна) туку Б.М.Р.О. (Бугарско). При тоа за поткрепа ја вадеа горната лажирана (фалсификувана) слика. Бројните подоцнежно откриени документи посебно од странските новинарски архиви во целост исклучија било какво присуство на некаква организација со име Б.М.Р.О. или Б.М.О.Р.К..

 

Посочила: DragonGirl