1720_Henri Chatelain – „Nouvelle carte pour servir a l’Historie de l’Empire d’Orient“, t7, n5, Amsterdam

1720_Henri Chatelain - „Nouvelle carte pour servir a l'Historie de l'Empire d'Orient“, t7, n5, Amsterdam

Македонија има, Грција нема.
Земјописна карта за време на проширувањето на Римската Империја.

Целата карта:

 

Извор: David Rumsey

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *