1921_Isiah Bowman Ph.D. – ‘The New World problems in political geography’, New York

1921_Isiah Bowman Ph.D. - 'The New World problems in political geography', New York

Македонците (бр. 6) се правилно прикажани на целиот простор каде живеат. Прилично верна земјописна карта за просторното распростирање на словенските народи во Европа.

 

 

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *