1432_Bertrandon de la Broquiere – ‘Le Voyage d’Outremer’

1432_Bertrandon de la Broquiere - 'Le Voyage d'Outremer'

Патеписецот и истражувач Бернард де ла Брокие во својата книга „Патување преку морето“ објавена 1432 година во два пасоса ги споменува Македонците од патувањето кон Блискиот исток.

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *