1797 « 1906_Sir Edward Sullivan – ‘Buck Whaley’s Memoirs including his journey to Jerusalem’, London

1797 « 1906_Sir Edward Sullivan - 'Buck Whaley’s Memoirs including his journey to Jerusalem', London

Првото востановување на јаничарите било за време на Мурат Втори и тие биле составени од млади Бугари и Македонци.

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *