Павле Наумов, Војводата, (1907)

Павле Наумов, Војводата, (1907)

Браќа тополчанци… Јас не ве познавам добро, ама се зачудив кога дознав дека вие сте станале ‘Срби’. Многу арно знаете, браќа, дека во Тополчани нема Срби, нема Грци, нема Бугари. Ние сме Македонци!