2018_Професор Димитрис Христопулос за грчкиот геноцид врз Македонците

2018_Професор Димитрис Христопулос за грчкиот геноцид врз Македонците

“Македонскиот иредентизам” не е правиот проблем, правиот проблем е грчкиот геноцид врз Македонците во Беломорска Македонија и насилното претопување (асимилација).

„The “Macedonian irredentism” is not the real problem. The real problem is the Greek genocide over Macedonians in the Aegean Macedonia and the violent assimilation.“

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *