2022.01_Македонец од Беломорска Македонија (видео)

2022.01_Македонец од Беломорска Македонија (видео)

Сведоштво на Македонец кој во грчка војска бил учен да ги мрази Македонците. „На мајка ми и татко ми им беше страв да ми кажат кои сме. Кога се вратив дома и почнав да пејам песни за грчки херои, им падна многу тешко… после дознав кој сум и кои сме.“

 

 

 

Посочил: Македонија Macedonia Macédoine