2021.04.18_Посольство Росии МК

2021.04.18_Посольство Росии МК

Руското дипломатско претставништво за Бугарија како фашистички сојузник.

„Пред 80 години, на 18 април 1941, Бугарија, тогашен сојузник на фашистичка Германија, ја нападнала Македонија. Два месеца подоцна нацистите го нападнале СССР. Вечна слава на Русите, Македонците и другите храбри војници кои се бореа против нацистичката чума!“