1916.01.06_с. Манастирец, Поречани убиени од Бугарската гнасна рака

1916.01.06_с. Манастирец, Поречани убиени од Бугарската гнасна рака

102ца Поречани и еден бугарски војник кој ја одбил наредбата се убиени од бугарските војници. Плочата на која пишува “бугарска гнасна рака” е во скоро време искршена.