1081 « 1910_F. W. Bussell – ‘The Roman Empire, Essays on the constitutional history..’

1081 « 1910_F. W. Bussell - 'The Roman Empire, Essays on the constitutional history..'

„… И двете Византиските и Бугарските монархии беа “влади без нација” да ја употребиме Финлиевата весела фраза …“

“… Both the Byzantine and the Bulgarian monarchies were “governments without a nation,” to use Finlay’s happy phrase. …”

Page 341.

Извор

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *