Донка Ставрева (Христова) Ушлинова (1885 Смилево – 1937 Варна)

Донка Ставрева (Христова) Ушлинова (1885 Смилево - 1937 Варна)

Демирхисарската револуционерка Донка Комитката лично учествувала во многу битки, во Илинденското востание, како и Балканските и Првата Светска војна, а животот го завршила од природна смрт во 1937 година.

Донка Ставрева (Христова) Ушлинова (1885 Смилево - 1937 Варна)

 

Посочил: Портал Денешен