Оддел: А21.2 Само слика

Податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не се поврзани со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат националните табуа на СРПСКИТЕ негатори.

1948_српска Карта Народне Републике Македоније (со Прохор Пчињски во границите на Македонија)
Posted in А21.2 Само слика

1948_српска Карта Народне Републике Македоније (со Прохор Пчињски во границите на Македонија)

Српска карта на „Народна Република Македоније“ на која јасно се гледа дека манастирот Св. Прохор Пчињски сега во границите на Република Србија и каде што ќе се одржи историското заседание на АСНОМ (1944), тогаш во 1948 година бил во границите на НР Македонија.