Оддел: А32 Просведи

2022.03.18_Совет на македонските општини - Македонците го отфрлаат квинслишкиот режим, Австралија
Posted in А32 Просведи

2022.03.18_Совет на македонските општини – Македонците го отфрлаат квинслишкиот режим, Австралија

СОВЕТ НА МАКЕДОНСКИТЕ ОПШТИНИ ВО АВСТРАЛИЈА МАКЕДОНЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА ГО ОТФРЛААТ КВИСЛИНШКИОТ РЕЖИМ ВО МАКЕДОНИЈА! 18 цутар 2022 година, Канбера, Австралија – Советот на македонските општини во Австралија под претседателство на Крис Ангелков, изрази длабока загриженост за општествено-политичката состојба во Република Македонија и во таа смисла ги декларира своите ставови. (1) Не го признаваме и не го прифаќаме незаконски инсталираниот…

2007.04_Бугарската полиција сама го чествуваше Сандански
Posted in А32 Просведи

2007.04_Бугарската полиција сама го чествуваше Сандански

На Македонците им беше забрането да ја прослават 92-годишнината од смртта на пиринскиот цар – Јане Сандански. Силни полициски единици испрати вчера бугарската влада на гробот на Јане Сандански во Рожен за да спречи секаков обид на Македонците да му оддадат почит на македонскиот херој, на пиринскиот цар. Стотина полицајци беа распоредени во Роженскиот манастир и во Мелник, каде што…