Оддел: В12 Геостратегија

Креации со МНА ознаки
Posted in В12 Геостратегија

ИМПЕРИИТЕ И МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ

Рускиот империјализам како и сите други империјализми по својата суштина е негативен. Разни народи кои се нашле под негово влијание, носат разни негативни последици. Посебно ние Македонците, имаме сериозни последици од царско-рускиот, подоцна и од советско-рускиот империјализам на Балканот. Сепак рускиот империјализам е ПОТРЕБЕН ДА ПОСТОИ, како најпотребен за нас, но и за сите не-империјални народи на светот. Бидејќи има…

Вероучение - Поука 01
Posted in В12 Геостратегија

ПО ПОВОД ЗАКАНИТЕ ЗА УПОТРЕБА НА НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ

Сметаме дека употребата на нуклеарно оружје е со толку ужасни последици што не треба никој никогаш да го спомене. Тоа треба да биде табу тема. За тоа не само што не треба да се зборува, не треба ни да се помислува. За ова прашање воопшто не ни се допаѓаат предупредувањата од руска страна дека имаат намера да го употребат. Бори…

Вероучение - Поука 03
Posted in В12 Геостратегија

СТОП ЗА ЗАПАДНИОТ ИМПЕРИЈАЛИЗАМ

Како припадници на македонскиот народ сакаме да се ДИСТАНЦИРАМЕ ОД ЗВАНИЧНАТА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА НА ЗАПАДНАТА КОЛОНИЈА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО ОДНОС НА РУСКО-ЗАПАДНИОТ СУДИР ВО УКРАИНА. Званичниот став на Република Северна Македонија со остра осуда на руската интервенција во Украина не е легитимен став на македонскиот народ. Исто како што не е легитимно и сѐ друго што е одлука од…

Геостратешкото "проклетство" на Македонија и македонскиот народ
Posted in В12 Геостратегија

Геостратешкото “проклетство” на Македонија и македонскиот народ

Македонија се наоѓа во средиштето на Балканскиот Полуостров. Во изминатите 2300 години за сите евроазиски империи има клучно место за нивната сила. Македонската, Римската, Ромејската, Османлиската и сега Западната империја. Губењето на Македонија за империите значело губење на Балканот. Што последично водело кон губење на целата империјална моќ. За време на Османлиското Царство најпрво се ослободувале народите кои биле по…

Posted in В12 Геостратегија

Крајот на историјата

„Конечно“ дојде и тој ден – „Крајот на историјата“! Глобалистите ја “тераат” својата зацртана агенда за “светска влада”, која има за цел бришење на границите на државите во секоја смисла. Затоа што според нив тогаш “ќе немало” причини за војни, односно “ќе немало” непријатели. Без непријатели би исчезнала политиката, а без политичката борба теренот би бил “чист” за економијата. Демек,…

Posted in В12 Геостратегија

Сѐ најдобро за обичниот американски народ

– осврт за случувањата во САД – Внатрешната сила на САД како основа на меѓународната сила е заснована на извонредната работна делотворност на обичниот Американец. Работните постигнувања (резултати) кои ги постигнува американскиот работник или фармер во условно речено погрубите дејности ги нема во ниедна друга држава во светот. Тоа ја дава темелната индустриска сила која ѝ дава полет на над…