1860_Писмо од Штипјани

1860_Писмо од Штипјани

„… заради самоволие на патријаршискиот Владика Дионисиј 1845-1860 година Штипјани бараат возобновување на Охридската Архиепископија …“

Посочил: Пољакот од Македонија