1903.10.07_R.Y.A. Society – ’Resolution‘, Oxford Road – Riding

1903.10.07_R.Y.A. Society - ’Resolution‘, Oxford Road - Riding

„… Мој Лорду,
На големиот собир одржан во P.S.A Society, Oxford Road во Ридинг во неделата попладне едногласно беше одлучено да побараме од Вашето лордство од името на Владата да им се стави крај на страшните злосторства што се вршат во Македонија.
Додека ја изразуваме нашата голема наклонетост спрема Македонците во нивните страшни маки, ние жалиме што како нација не сме ослободени од одговорноста и кривицата.

Со почит

Ј.Р. Купер …“

Посочил: Кристијан Ц.