1906.01-06_Blackwoods Magazine, Dame Gruev

1906.01-06_Blackwoods Magazine, Dame Gruev

“If there are Greek and Servian propagandas,” he replied, “why can`t there be a Bulgarian propaganda? There is. There are Bulgarian politicians who are no more our friends than are the Greeks.”

Dame Gruev – founder of International Macedonian Revolutionary Organization (IMRO)

 

„Ако постои грчка и српска пропаганда, зошто да не може да постои и бугарска. Таа постои. Има бугарски политичари кои се поголеми наши непријатели од Грците и Србите.“

Даме Груев – основач на Тајната Македонска Pеволуционерна Oрганизација

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *