1928.01.08_Guy Hickok – The Brooklyn Daily Eagle newspaper, New York

Јужно и западно од Бугарите, се простираат Македонците… не сосема Бугари како народ и исто така не Срби.

To the south and west of the Bulgarians, lay the Macedonians…not quite Bulgarian by race and also not Serbian.

Guy Hickok бил американски новинар, пријател со Ernest Hemingway.

 

 

Посочил: Саша Узунов

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *