-0170 – -0240_Herodian of Antioch – ’History of Roman Empire‘-01

-0170 – -0240_Herodian of Antioch - ’History of Roman Empire‘-01

„… Древен недостаток на Грците е тоа што постојано се организираа во струи едни против други и нивната алчност доведе да паднат под помоќни од нив што ја уништи Грција. Нивните древни кавги и внатрешни расправии нив ги направи лесен плен за Македонците и слуги на Римјаните …“

 

Посочил: ДООМ