Оддел: А28.2 Организации

1991.09.08+_ВМРО Независна - Илинден, Ѓорѓи Солунски - ’Обраќање‘, софиски регион
Posted in А28.2 Организации

1991.09.08+_ВМРО Независна – Илинден, Ѓорѓи Солунски – ’Обраќање‘, софиски регион

Обраќање на Ѓорѓи Солунски од софискиот регион, Претседател на ВМРО Независна “Илинден” ОБРАЌАЊЕ БРАЌА МАКЕДОНЦИ, ГРАЃАНИ НА Р МАКЕДОНИЈА, ТРЕТИОТ ИЛИНДЕН на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ВЕЌЕ ВИСТИНСКА РЕАЛНОСТ. ИДЕАЛОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ – “МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ” И “НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА” Е ВЕЌЕ ФАКТ. ОВА ГО ПОТВРДИ РЕФЕРЕНДУМОТ, ПРОВЕДЕН НА 8-мк СЕПТЕМВРИ 1991г ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. МАКЕДОНИЈА Е ПРОГЛАСЕНА КАКО СУВЕРЕНА И…