Оддел: В1.1 Веронаука

Вероучение - Поука 04
Posted in В1.1 Веронаука

Вероучение – Поука 04

===== МНА ====== Оддел: †Духовен Предмет: Црковна култура (бр. 4) Тема: Вероучение на православниот христијанин (бр. 4) —————– 4. Каде се наоѓа Божјото откровение? • Божјото откровение, или словото Божјо, е содржано во Светото Писмо, или Библијата, и во Светото Предание, кои се наречени уште и како извори на верата. 5. Што е Светото Писмо? • Светото Писмо или Библијата…