1925.12.28_Весник Време (15000 грађана … протестују против грчких насиља над нашим живљем)

1925.12.28_Весник Време (15000 грађана ... протестују против грчких насиља над нашим живљем)

Српскиот весник „Време“ известува за големи народни протести организирани низ Македонија тогаш под српска управа против ѕверствата и наголемо извршуваното претопување (асмилиација) на половина милиони “Срби” од страна на грчката држава.