1942.09.14_The Evening Star, Washington

1942.09.14_The Evening Star, Washington

Весникот известува за македонскиот отпор. Обид за атентат на бугарскиот Министер за Внатрешни Работи, растурање на летоци за македонските востаници, во с. Смилево сите бугарски службени лица биле убиени од страна на македонски групи, македонските кругови во Софија биле противбугарски настроени, некои барајќи автономна македонска држава, додека други барале целосно одвојување од Бугарија.

 

Посочил: Саша Узунов