1933.07.19_New York Times – Both Macedonian Groups Now Ready to End Killing, p36

1933.07.19_New York Times - Both Macedonian Groups Now Ready to End Killing, p36

Двете македонски групи подготвени да го запрат убивањето

Софија, 18 златец (Асошиетед прес) – Протоѓеровистичката група на македонските револуционери издаде денеска комунике со кое, исто така, го осудува братоубиствениот судир и изрази подготвеност да се откаже од политичките убиства и „ќе се погрижи да нема понатамошни провокации“. Ова беше одговор на сличното комунике, издадено на 11 златец, од македонската група предводена од Иван Михајлов.

 

Посочил: loza.mk (http://loza.mk/2015/05/софија-како-македонска-воена-зона/)
Извор: Весник New York Times