Оддел: А17.2 Само слика

Податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не се поврзани со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат националните табуа на АЛБАНСКИТЕ негатори.

1944_Албански Национален Собир, Тетово
Posted in А17.2 Само слика

1944_Албански Национален Собир, Тетово

Подвластени на италијанските окупациски сили албанските профашисти предводени од добропознатите фашистички соработници Џемо Хаса и Мефаил Шеху во Тетово ќе одржат албански национален собир. Таков јавен настан во градска населба за време на фашистичката окупација не би бил можен без…

1941 ~ 1944_Албански фашисти на смотра пред Мусолини
Posted in А17.2 Само слика

1941 ~ 1944_Албански фашисти на смотра пред Мусолини

1903+_Албанскиот башибозук под Отоманска команда
Posted in А17.2 Само слика

1903+_Албанскиот башибозук под Отоманска команда

Албанскиот башибозук под Отоманска команда мотивиран со дозвола за пљачкање. Споредено со редовната турска војска далеку посуров во односот кон православното население.