Оддел: А18.2 Само слика

Податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не се поврзани со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат националните табуа на БУГАРСКИТЕ негатори.

2000+_Збирка бугарски книги хвалоспеви
Posted in А18.2 Само слика

2000+_Збирка бугарски книги хвалоспеви

Атлантида – земја на древните Бугари; Древните Бугари – прадедовци на Тракијците; Древните Бугари, Сумер и Вавилон; Древнобугарските кодови од Тракија и фараонски од Египет; Загатките на земјата и древните Бугари; Гените на Бугарите и цивилизацијата; Древните Бугари – Жреци…

2010+_Бугарски историски лажирања
Posted in А18.2 Само слика

2010+_Бугарски историски лажирања

Слика од бугарскиот пронацистички настроен цар Борис направена во Софија 1937 година, од бугарските пропагандисти претставена како слика во Скопје. Посочил: Драган Маркоски

1943.02.22_Бугарско-Германскиот договор за депортацијата на Евреите
Posted in А18.2 Само слика

1943.02.22_Бугарско-Германскиот договор за депортацијата на Евреите

1941-1944_Бугарскиот фашизам во ВСВ
Posted in А18.2 Само слика

1941-1944_Бугарскиот фашизам во ВСВ

Разни слики и податоци за уделот на бугарската држава во поддршка на фашистичката страна од Втора Светска војна. Види повеќе…   1929.02.06_Орган на Сојузот на бугарските фашисти – списание ‘Бугарски Фашист’. 1933+_Цар Борис и Адолф Хитлер; 1936.01.08_весник-Нова-Германија; 1941.04.08-09_Богдан Филов –…

1933+_Цар Борис и Адолф Хитлер
Posted in А18.2 Само слика

1933+_Цар Борис и Адолф Хитлер

Бугарско фашистичко сојузништво со Хитлерова Германија.

1941-1945_Грците за 'Бугарската фашистичка окупација'
Posted in А18.2 Само слика

1941-1945_Грците за ‘Бугарската фашистичка окупација’

Слика од јавен натпис потврдува  за „Бугарската фашистичка окупација“ како одредница на Грција – земја членка на ЕУ -, за улогата на бугарските војски на просторот од денешна Грција за време на Втора Светска војна.

1941+_Хитлеров младинец во Бугарија
Posted in А18.2 Само слика

1941+_Хитлеров младинец во Бугарија

1941+_Бугарското свештенство под нацистичкииот кукаст крст
Posted in А18.2 Само слика

1941+_Бугарското свештенство под нацистичкииот кукаст крст

Врвот на бугарското свештенство одржува служба под нацистичкото знаме и кукаст крст.

1916.01.06_с. Манастирец, Поречани убиени од Бугарската гнасна рака
Posted in А18.2 Само слика

1916.01.06_с. Манастирец, Поречани убиени од Бугарската гнасна рака

102ца Поречани и еден бугарски војник кој ја одбил наредбата се убиени од бугарските војници. Плочата на која пишува “бугарска гнасна рака” е во скоро време искршена.

1943.02.20_Слика од убиениот народен херој Раде Јовчески - Корчагин
Posted in А18.2 Само слика А25.2 Партизански борци

1943.02.20_Слика од убиениот народен херој Раде Јовчески – Корчагин

1943.02_Бугаро-фашистичката депортација на Евреите
Posted in А18.2 Само слика

1943.02_Бугаро-фашистичката депортација на Евреите

Евреи депортирани во Треблинка. Излегуваат од вагон обележан со ознака на Бугарската Национална Железница под надглед на војник во бугарска војничка одежда (униформа).   Македонските Евреи заробени во тогашниот Тутунски комбинат во Скопје, чекаат на депортација

1942+ « 1945+_Ексхумација на 16 маскрирани жители во Азот во 1942.10.17
Posted in А18.2 Само слика А25.3 Дела и Настани

1942+ « 1945+_Ексхумација на 16 маскрирани жители во Азот во 1942.10.17

1942_Бугарски војници со отсечени глави на македонски партизани
Posted in А18.2 Само слика А25.3 Дела и Настани

1942_Бугарски војници со отсечени глави на македонски партизани

1915.11.01_Бугарскиот колеж во северниот дел од Пелагонија
Posted in А18.2 Само слика

1915.11.01_Бугарскиот колеж во северниот дел од Пелагонија

Сведоштва за бугарскиот колеж на жителите од повеќе села во северниот дел на Пелагонија извршен во текот на Прва Светска војна. Заклани се 410 луѓе за помалку од 24 часа. Убивани се без никаков избор секој на кој ќе наиделе….

1917_Бугарското бомбардирање на Битола
Posted in А18.2 Само слика

1941+_Народни сведоштва за бугарскиот фашизам (видео)