Оддел: В16.4 НАРОДНО БУДЕЊЕ

Известувања поврзани со работата на здружението „НАРОДНО БУДЕЊЕ“*

*Македонска Национална Академија е соработник со здружението „Народно Будење“*

Posted in В16.4 НАРОДНО БУДЕЊЕ

НАРОДНО БУДЕЊЕ ВЕ ПОВИКУВА

НАРОДНО БУДЕЊЕ ВЕ ПОВИКУВА РАЗБУДЕТЕ СЕ МАКЕДОНЦИ! На 30ти Гроздобер (Септември) во 17 часот пред Соборниот Храм „Св. Климент Охридски“, ВЕ ПОВИКУВАМЕ НА ВОНПАРТИСКИ СОБИР за одбележување на 5 годишнината од од народно успешно-отфрлениот, бесрамно-предавнички, Референдум 2018 година. Бидејќи партиската психологија е главниот предизвикувач на националните поделби и порази, повикуваме НА ЧИСТО ВОНПАРТИСКИ РОДОЉУБЕН СОБИР. ГИ ПОВИКУВАМЕ непокорните и разбудени…