1890.06.08_The New York Times

Турскиот Султан за Њу Јорк Тајмс објаснувал кој лежи во турските затвори.

„… Во турските затвори Муслиманите и Христијаните се држени одвоено

Христијаните се составени од Грци, Бугари, и Македонци …“.

 

1890.06.08_The New York Times

 

Посочил: Macedonian Agema