1989.07.17_The New York Times – Macedonians are not Greek!

1989.07.17_The New York Times - Macedonians are not Greek!-01

Македонската заедница во САД и Канада преку Њу Јорк Тајмс негодува поради тоа што во одделни јавни настапи се третирани како Грци. Македонците ги уживаат своите национални права во Република Македонија, Југославија, но нивните права како Македонци се негирани во Грција, Бугарија и Албанија.

 

Посочил: _zona93