1878+_Гроф Н.П. Игнатиев за рускиот удел во бугарската државност

1878+_Гроф Н.П. Игнатиев за рускиот удел во бугарската државност

Изјавата на рускиот гроф Николај Павлович Игнатиев дека тој е идеолошкиот творец на бугарската држава во полза на руските засегања на Балканот.