1910.03.08_The Fort Wayne Sentinel, Fort Wayne, Indiana, p10

1910.03.08_The Fort Wayne Sentinel, Fort Wayne, Indiana, p10

„… Варшавскиот Сојуз вели дека Пенсилваниско претпријатие ќе најде цела војска од Македонци, Грци, Италијанци, Сиријци и Бугари во тоа место и се припрема за нив да изгради дом (работнички дом н.з.) за да спијат и да се хранат веднаш западно од улицата Скот …“

Работниците доселеници биле потребни за изградба на железничка линија, што било работа која Американците не сакале да ја работат.

 

Посочил: DragonGirl